Stelstørrelse

Det er vigtigt, at du fortæller os, hvordan du skal bruge cyklen. Man har nemlig forskellige siddestillinger til en hyggetur, daglig pendling på 40 km, konkurrencecykling og MTB-kørsel osv.

Hvad du end skal bruge cyklen til, er den rette stelstørrelse utrolig vigtig. For det første sikrer det dig en behagelig kørestilling, og for det andet kan du undgå unødig belastning af nakke, skuldre og ryg.

Derudover har du bedre kontrol over din cykel, når størrelsen er korrekt. Er du i tvivl skal du vælge en mindre størrelse, da det giver dig en cykel, som er mere kontant, lettere at håndtere og med flere tilpasningsmuligheder.

Udregn selv din stelstørrelse

Stil dig op af en væg med let skrævende ben og iført sko (gerne dem du normalt vil cykle med). Mål afstanden fra gulvet og op til “bunden” af skridtet (som når du sidder på en sadel). Træk 26 cm fra afstanden og du vil have din stel-størrelse. Kommer du frem til f.eks. 581 mm, skal du nok vælge 560 mm fremfor en 590 mm. Før det endelige valg af størrelsen er det altid en god ide, at du fysisk prøver cyklen. Det er jo meget individuelt, hvad der føles rigtigt og sikkert.

Derfor er vores anbefalinger KUN vejledende. Det skal blot ses som en hjælp til at være bedre forberedt, inden du besøger os i butikken.

Find størrelsen på din nye cykel her

Børnestørrelser:

12″ / Skridtlængde 40 cm / 2-4 år

16″ / Skridtlængde 46 cm / 3-5 år

18″ / Skridtlængde 52 cm / 5-7 år

20″ / Skridtlængde 58-63 cm / 6-8 år

24″ / Skridtlængde 62-68 cm / 7-9 år

26″ / Skridtlængde 71-76 cm / 8-12 år